DON MAHSULOTLARINI SAQLASH SHAROITI DAVRIDA “KARTOSHKA TAYYOQCHA KASALLIGI” BILAN ZARARLANISHINING KRITIK NUQTAGA BOG‘LILIGINING ILMIY AHAMIYATI
Jurnal nomi | Инновацион технологиялар | ||
Nashr soni | 2023(Мaxsus son) | ||
Jurnal mavzusi | ТЕХНИКА ФАНЛАРИ | ||
Ko'rishlar soni | 60 | ||
O'qishlar soni | 60 | ||
Nashr sanasi | 25-12-2023 | ||
UzSCI tizimida yaratilgan sana | 03-06-2024 | ||
Asosiy til | 1 | ||
Sahifalar | 83-87 | ||
Internet havola | |||
Assosiy tildagi annotatsiyasi | Ushbu ish yangi instrumental usul va yangi ko‘rsatkichdan foydalangan holda dondan non va non mahsulotlarini ishlab chiqarishning butun texnologik zanjiri bo‘ylab “Kartoshka tayyoqcha kasalligi” qo‘zg‘atuvchilari tomonidan don va don mahsulotlarining zararlanganligini baholashdagi sifatlarini balki miqdoriy obyektiv va ishonchli baholashni ta’minlaydi. Ushbu maqolada spora hosil qiluvchi “Bacillus subtilis” bakteriyalarining fermentativ faolligi o‘zaro bog‘liqligi qonuniyatlarini aniqlashda ‘‘kartoshka kasalligi” namoyon bo‘lishida uning 1 g da mikrobiotaning 107 dan 109 KOE/g gacha bo‘lgan tajriba-ishlab chiqarish tadqiqotlari natijalar keltirilgan. |
||
Kalit so'z | bug‘doy mikroorganizmlar O‘simlik mikrobiotasi ildizlar o‘lik hujayralar kartoshka kasalligi zararlangan tayoqchalari makkajo‘xori patogen kasalliklar KOE/g (don tarkibidagi spora hosil qiluvchi bakteriyalar soni |
-
Ўзбек
Ushbu ish yangi instrumental usul va yangi ko‘rsatkichdan foydalangan holda dondan non va non mahsulotlarini ishlab chiqarishning butun texnologik zanjiri bo‘ylab “Kartoshka tayyoqcha kasalligi” qo‘zg‘atuvchilari tomonidan don va don mahsulotlarining zararlanganligini baholashdagi sifatlarini balki miqdoriy obyektiv va ishonchli baholashni ta’minlaydi. Ushbu maqolada spora hosil qiluvchi “Bacillus subtilis” bakteriyalarining fermentativ faolligi o‘zaro bog‘liqligi qonuniyatlarini aniqlashda ‘‘kartoshka kasalligi” namoyon bo‘lishida uning 1 g da mikrobiotaning 107 dan 109 KOE/g gacha bo‘lgan tajriba-ishlab chiqarish tadqiqotlari natijalar keltirilgan.
Kalit so'z: bug‘doy mikroorganizmlar O‘simlik mikrobiotasi ildizlar o‘lik hujayralar kartoshka kasalligi zararlangan tayoqchalari makkajo‘xori patogen kasalliklar KOE/g (don tarkibidagi spora hosil qiluvchi bakteriyalar soni
№ | Muallifning F.I.Sh. | Lavozimi | Tashkilot nomi |
---|---|---|---|
1 |
assistent |
||
2 |
texnika fanlari doktori (DSc), professor, |
№ | Havola nomi |
---|---|
1 |
[1] Авдиюк, Е.В. Очистка α-амилаз Aspergillus flаvus var. oryzae и Bacillus subtilis и их свойства / E. В. Авдиюк, Л.Д. Варбанец, Л.А, Сафронова, Е.С. Харкевич // Biotechnologia Acta – 2012. - №5. – 91-99 с |
2 |
[2] Акопян, Л.А. Распространенность штаммов бактерий вида B. сereus / Л.А. Акопян, Э.Г. Африкян // Журн. эксп. и клин. медицины. – №5. – 1967. – Р.22. |
3 |
[3] Аскалонов, С.Л. Пищевые заболевания, вызываемые спорообразующими аэробными бактериями Bac. Mesantericus и Bac. Cereus / С.Л. Аскалонов, А.И. Ильченко // Вопросы питания. – Киев: Госмедиздат УССР, 1962. – С.226-229. |
4 |
[4] Ауэрман, А.Я. Технология хлебопекарного производства. М.: Легкая и пищевая промышленность, 1984. |
5 |
[5] Афанасьева, О.А. Микробиологический контроль хлебопекарного производства / О.А. Афанасьева. – М.: Пищевая промышленность, 1976. -С. 113 |
6 |
[6] Афанасьева, О.В. Микробиология хлебопекарного производства [Текст] / О.В. Афанасьева; С.- Петерб. фил. Гос. НИИ хлебопекар. пром-ти (СПб Ф ГОСНИИХП), - СПб.: Береста, 2003. - 221с. |
7 |
[7] Бакулов, И.А. Токсикоинфекции и токсикозы. Вопросы профилактики заболеваний / И.А. Бакулов, А.М. Смирнов, Д.А. Васильев // Ульяновск, УГСХА, 2004. – С.64 – 66. |
8 |
[8] Берковски, Э.И. За круглым столом – о качестве хлеба в Киргизии // Хлебопродукты. – 1991. – №8. – С. 23-29. |
9 |
[9] Билай. В.И. Основы общей микологии. – М:Вища школа, 1974. – 395 с. |
10 |
[10]. Богатырева, Т.Г. Значение хлебопекарных дрожжей в технологии и микробиологическом заражении хлеба / Т.Г. Богатырева, И. Г. Белявская //Хлебопродукты.–2012.–№2.-С.56-59. |