КУЗГИ ЮМШОҚ БУҒДОЙ ДОНИ КИМЁ-ТЕХНОЛОГИК КЎРСАТКИЧЛАРИНИНГ ФРАКЦИЯЛАРИГА БОҒЛИҚЛИГИ
Название журнала | Инновацион технологиялар | ||
Номер выпуска | 2017(26)2 | ||
Тематика журнала | ҚИШЛОҚ ХЎЖАЛИГИ ФАНЛАРИ | ||
Количество просмотров | 284 | ||
Количество прочтений | 264 | ||
Дата публикации | 27-06-2017 | ||
Дата создание в систему UzSCI | 25-11-2019 | ||
Язык статьи | 1 | ||
Страницы | 41-47 | ||
Ссылка в интернете | |||
Аннотация на основном языке |
Турли хил маҳаллий кузги юмшоқ буғдой уруғларини саралашда фракциялар бўйича бирламчи ишлов бериш жараёнида фракцияларда умумий протеин, клейковина ва минерал моддалар миқдори 2,8; 2,5; 2,2 мм юқори эканлиги аниқланди, бу уруғларнинг нон пишириш сифатини яхшилайди.
|
||
Ключевые слова | Кузги буғдой Ғозғон клейковина маҳаллий нав фракция протеин минераллар кимё технологияси |
-
Ўзбек
Турли хил маҳаллий кузги юмшоқ буғдой уруғларини саралашда фракциялар бўйича бирламчи ишлов бериш жараёнида фракцияларда умумий протеин, клейковина ва минерал моддалар миқдори 2,8; 2,5; 2,2 мм юқори эканлиги аниқланди, бу уруғларнинг нон пишириш сифатини яхшилайди.
Ключевые слова: Кузги буғдой Ғозғон клейковина маҳаллий нав фракция протеин минераллар кимё технологияси
-
Русский
При сортировки семян местного сорта озимой мягкой пшеницы установлено, что в процессе первичной обработки по фракциям содержание общего белка, клейковины и минеральные вещества в фракциях 2,8; 2,5; 2,2 мм выше, что способствует улучшению хлебопекарного качества семян.
Ключевые слова: клейковина фракция озимая пшеницы местный сорт белок минеральные вещества Гозгон химия-технология
-
English
When sorting the local varieties of winter wheat seeds found that in the process of primary processing of fractions of the total protein content, gluten and minerals at a fraction of above 2.8; 2.5; 2.2 mm, which contributes to the quality of seeds bakery.
Ключевые слова: protein Winter wheat local variety fraction gluten minerals Gozgon chemistry-technology
№ | Имя автора | Должность | Наименование организации |
---|---|---|---|
1 |
magistr |
№ | Название ссылки |
---|---|
1 |
1. Княгинечев М.И. Биохимия пшеницы. М.-Л.: «Сельхозгиз», 1951. |
2 |
2. Мухамматова М.У. Буғдой уруғининг физиологик етилиши. // Аграр фан ютуқлари ва истиқболлари. Халқаро илмий-амалий конференция. Тошкент, 1-2 май 2002 йил, 29-30 б. |
3 |
3. Носатовский А.И. Пшеницы. М.: «Колос», 1965. |